Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Humanisme FTW

mandag den 19. april 2010
Adam Savage har netop holdt foredrag ved the Harvard Humanist Society, i anledning af at han (og hans partner Jamie Hyneman) modtog noget med så fornemt et navn som
The Annual Outstanding Lifetime Achievement Award in Cultural Humanism for deres arbejde med Mythbuster. Hvis man har hørt hans foredrag om the Maltese Falcon, eller hans åbningstale ved sidste års comic-con (kan findes på youtube og andre steder - jeg sidder på arbejdet og kan ikke linke videoer : ( ) så ved man at han er en fantastisk taler, der kan tryllebinde ethvert puplikum.
Det særligt spændende ved dette foredrag er at han går sig til foretaler for humanismen, hvilket ikke er en lille sag i USA, hvor en af deltagerne fra sidste sæson topmodels blev mobbet ud, fordi hun kom til at sige at hun ikke gik i kirke!
En modig handling. Two thumbs way up!
Foredaget kan ses her.

Frog-pants

mandag den 12. april 2010

Der har været lidt stille over hos Frog-pants, hvorfor jeg ikke har fulgt fast med i deres blog.
Så holy s#it for nyheder da jeg lige var en smut forbi tidligere på dagen.

Nettets længst kørende podcast og indtil flere show med Turpster, Nicole Spag og Patrick Beja har sluttet sig til flokken!

Frog-pants er nu uden tvivl helt, helt fremme i forreste række når det gælder studier for internetshows.

Suk, min Four-Cast prediction er at jeg får seriøs ballade derhjemme nå jeg skal sidde og høre podcasts døgnet rundt.

(Og hey tak til jer læsere - Mit Ekstra Liv har nu haft 1000 besøgende!)

Stories of a missing link

torsdag den 8. april 2010


Min udgift til sort eyeliner er faldet dramatisk de sidste ti år, jeg får ikke hørt Det Elektriske Barometer så ofte som jeg burde, jeg har ikke været ordenligt deprimeret siden 2003, jeg stirre ikke længselsfuldt efter baberbladene på min kones ladyshaver og skal alt frem i lyset er jeg heller ikke så køn som jeg har været. En udsendelse og et lang studie har givet mig ar og rynker i panden og tre børn har givet mig store sorte render under øjnene.

Derfor kan man vel godt stadig være lidt EMO.

Og lidt EMO - det er The Big Foot Diaries.
Når nu så mange af nettes webcomic tegnere slagger for tiden, er det rart med nyt fra Scott Johnson.
Jeg vil foreslå at man begynder her.

Shutter Island 2.0

torsdag den 1. april 2010
I Norge er påske lig med ture i fjeldet med Kvik Lunch og appelsiner (?).
Og krimier!
Der er krimier i TV, aviser og endda på mælkekartonerne.
Så der er meget passende at jeg her i påsken endeligt fik mulighed for at se Shutter Island som jeg har set meget, meget frem til. Meget, meget længe. Jeg har tidligere skrevet om hvorfor jeg havde så stort håb til filmen, og selvom den har fået hårde anmeldelser må jeg jo konstatere at jeg endnu engang er fuldstændig uenig med de danske anmeldere og deres vurdering af en Scorsesefilm.
Som stor fan af bogen bag filme synes jeg filmen er fantastisk. Tro mod bogen - men sin egen, præcist som jeg havde håbet på.
Og at Leonardo skulle overspille!!! Tsk, tsk, tsk Sophie. Én sølle gang bruger Leonardo sin trademark "high pitch" som han ellers ikke plejer at være nærig med, og det endda på det helt rigtige tidspunkt, så sætningen "I can't let her go!" bliver den vigtigste i hele filmen.
Den let overdrevne brug af kropssprog og ar-ti-ku-le-ring rammer tiden for historien perfekt. Se bare Mad Men! De har vundet et utal a priser for nøjagtigt det samme.
Shutter Island er ikke et udviklingsdrama eller en episk fortælling men en plot-drevet krimi/thriller så at prøve at sammenligne den med Scorseses tidligere mesterværker er som at sammenligne æbler og bananer.

Som malurt i bægeret må jeg sige at scenen med Teddy og Rachel i grotten er sær og unødvendig - men det var den allerede i bogen. Og at slutningen skal opblødes bare en lille bitte smule, havde man heller ikke behøvet. En mere "uafklaret" slutning, som i bogen, ville have givet filmen en sidste skarp kant.

Alt i alt - two thumbs way up!