Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

A contract with god

fredag den 18. september 2009
Jeg er så heldig at have en vidunderlig svigerinde. (Er der ikke det éns kærestes søster hedder?)
Og hun er så heldig at have en vidunderlig kæreste.
Og jeg er så heldig at de endnu ikke har nogle børn.
Dette er enormt praktisk når man selv har 2 og endnu en på vej, for det betyder at de har uanede mængder kærlighed i overskud, som de kan give til mine børn, når jeg trænger til at vise min kæreste lidt kærlighed...
En anden fordel ved at have familie der ikke har børn, er at de rejser meget. Hvilket betyder at de ind imellem finder små perler ude i verden som de med stor gavmildhed deler ud af når de kommer hjem. Her mener jeg selvfølgelig ikke de perler, der får tæv af politiet, men dem der er blanke og sjældne og som man skal skatte og passe godt på ikke bliver væk.
Den sidste sådan perle jeg har fået, er en graphic novel købt i New York.

A Contract with God, and Other Tenement Stories hedder den er skrevet og illustreret af Will Eisner, og er almideligt anerkendt som den første graphic novel nogensinde.

Den består af 4 short stories der alle foregår i og omkring en blokken 55 Dropsie Avenue i 30'ernes New York. Historierne er halvt fiktion halvt selvbiografi. Det tydeligste eksempel er titelhistorien A contract with god der tydeligt handler om forfatterens eget tragiske tab af sin datter der døde som kun 16 år gammel.

Bogen synes frisk og nutidig på trods af, at den har omkring 30 år bag sig nu, og er man fan af graphic novels og tegneserier der er lidt mørkere end Anders And, er det stort at sidde med bogen der en gang for alle slog fast, at tegneserier også er for voksne!

Bonusinfo: Den Pulitzer vindende bog The Amazing Adventures of Kavalier & Clay er løst baseret på Will Eisners liv.

0 kommentarer to A contract with god:

Send en kommentar