Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Men who...

tirsdag den 19. januar 2010

"Men who stared at goats" har alle kort på hånden.
1: Et originalt, tankevækkende, morsomt og "mere sandt end man tror" manuskript.
2: Et 1. klasses hold af skuespillere bestående af altid suveræne George Clooney, perfekt castede Jeff Brigdes, altid stabile men vel i bund og grund middelmådige Ewan McGregor og Kevin Spacey der så godt som aldrig sætter benene forkert uanset hvilken rolle man giver ham. Læg dertil en lille birolle af Stephen Lang som er et af de allerhotteste navne Hollywood lige nu, takke være hans karaterrolle i Avatar.
3: En verdensklasses instruktør, Grant Heslov der bland andet har instrueret .... ooooooooh. Nåmmen han har været med i en masse serier som skuespiller(han er et af de der ansigter du kender når du ser, men ikke helt kan sætte navn på), er en gammel studiekammerat til George Clooney og så har han skrevet manuskriptet til "Good night and good luck" som iøvrigt blev instrueret af George Clooney.
Ok, ok det begynder at lugte lidt af vennetjenester og "feel good" projekt, og uanset hvor meget jeg gerne vil elske denne film, så er der bare et eller andet, der ikke virker.
Forhistorien er perfekt. USA føler de er nødt til at start et hemmeligt forskningsprojekt med soldater, der skal udvikle overnaturlige evner. Dette er de delukkende fordi Russen er igang med et tilsvarende projekt, og Russerne må aldrig være foran USA i et muligt våbenprojekt. Det smukke er at Russerne er blevet narret til at starte deres projekt, at en løgnagtigt dobbeltagent der har informeret dem om at USA allerede er igang med forskning i det retning.
Den kolde krig i alt sin pragt.
Jeff Brigdes er en drømmecasting til Hippie-Officeren Bill Django. Jeg tror faktisk ikke at andre skuespillere kunne spille rollen troværdigt! Måske er det fordi vi ved at han er The Dude, man får i hvert tilfælde indtrykket af at Bill Django let kunne være Jeffrey Lebowskis ældre bror.
Skuespillerskuffelsen i denne film er desværre Kevin Spacey. Jeg nægter at give han skylden, men vil istedet mene at hans replikker er instrueret katastofalt og klipningen gør at hans optræden virker tung og uinspireret. Især i scenerne hvor han spiller overfor George Clooney og Jeff Brigdes virker han som stedbarnet der hverken får den opmærksomhed eller kærlighed han behøver.
Når det er sagt har filmen sine øjeblikke og er bestemt værd at se, når den engang kommer som DVD. Jeg vil ikke anbefale at man løber hele vejen ned i biografen for at se den...


0 kommentarer to Men who...:

Send en kommentar